Je online visitekaartje

Alles wordt steeds meer online, dus waarom zou je hier zelf geen gebruik van maken? Een online portfolio dient voor jou als je visitekaartje en heeft veel voordelen (ten opzichte van een schriftelijk portfolio)

 

  1. Je kan niet alleen teksten en foto’s in je portfolio toevoegen, maar ook video’s en geluidsfragmenten. Hierdoor ontstaat er een veel gevarieerder beeld dan bij een schriftelijk portfolio.

 

  1. Belangstellenden kunnen er op ieder moment naar kijken of je site bezoeken. Na een sollicitatie kan de werkgever nog een kijkje nemen op je online portfolio om een beter beeld van je te krijgen, zo kan de werkgever jouw portfolio bezoeken in plaats van je Facebookaccount. Daarnaast kan je zelf beter in de spotlights komen bij de zoektocht naar een baan. Je kan je website op je LinkedIn zetten en wanneer je goede content plaatst, zal je hoger in de zoekmachine van Google komen.

 

  1. Door middel van verschillende pagina’s is een online portfolio veel overzichtelijker dan een schriftelijk portfolio. Je kan veel meer over jezelf laten zien en je kan je site helemaal op eigen wens in delen. Een lay-out van een digitaal portfolio ziet er vaak ook veel professioneler uit dan een schriftelijk portfolio.
  2. Je hebt een stapje voor op anderen die geen online portfolio hebben. Je laat zien dat je weet hoe je een website moet bouwen en geeft je (toekomstige) werkgever vaak een veel beter beeld van wie je bent, wat je kan en wat je doet.

 

Je kan je professionele website laten maken maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je online portfolio zelf te maken. Een website laten bouwen heeft als grote voordeel dat jij er niet zoveel tijd mee kwijt bent en het er ook echt professioneel uit ziet. Zo’n externe partij waarbij je dit kunt doen is Edit4u, sinds 2004 ontwerpen en bouwen zij efficiënte weboplossingen.

 

 

 

Share this post