Populaire pc-games onder jongeren

Gamen is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Een aantal jaar geleden werd er zo af en toe al een spelletje gespeeld, maar vandaag de dag doen alle jongeren het wel. Velen gamen met behulp van een PlayStation of Xbox. Hier zijn vandaag de dag talloze games voor verkrijgbaar. Je kunt het zo gek niet bedenken of jij kunt het wel spelen op één van de consoles. Er wordt echter niet alleen maar gegamed op de PlayStation of Xbox. Er zijn namelijk ook genoeg jongeren die gamen op de pc. Doe jij dit ook? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken omtrent de leukste games die jij kunt spelen. Hieronder zetten wij de leukste pc-games voor jongeren op een rijtje!

1. FIFA 2020
In het overzicht met populairste pc-games voor jongeren mag FIFA natuurlijk niet ontbreken. De nieuwste editie (FIFA 20) werd recent gelanceerd door EA Sports. Veel gamende jongeren hebben deze game ongetwijfeld alweer in huis. Het is niet nieuw dat FIFA tot de populairste games onder jongeren behoort. Sinds jaar en dag is het spel namelijk al ontzettend populair. Het wordt veel gespeeld op consoles, maar ook op de pc. In dit spel heb jij talloze opties. Allereerst kun jij kiezen voor de ‘career mode’ waarbij je een team kiest. Met dit team werk jij wedstrijden af in de verschillende competities. Ook ben je als manager verantwoordelijk voor de overige zaken rondom het team, zoals transfers. Je kunt spelers kopen en verkopen om jouw team naar de top te leiden. Het is ook mogelijk om op het internet tegen andere FIFA-spelers te spelen.

2. Tropico 6
Een ander spel dat veel jongeren dit jaar kochten is Tropico 6. Dit is een stedenbouwsimulatiespel dat is ontwikkeld door Limbic Entertainment. Jongeren die dit spel spelen, hebben zelf volledig de touwtjes in handen in deze virtuele wereld. Je hebt een groep eilandjes onder je hoede en bent hier verantwoordelijk voor. Op deze eilandengroepen dien jij verschillende steden uit de grond te laten verrijzen. Uiteraard gaat het bouwen niet zonder slag of stoot. Je moet de bewoners van de verschillende eilanden namelijk wel tevreden houden. Doe je dit niet? Dan komen ze in opstand en dat kan voor problemen zorgen in verschillende bouwprocessen. In deze nieuwste versie van Tropico kun jij ook concurrenten saboteren. Zo kun je piraten op de concurrentie afsturen. Deze piraten kunnen overigens ook goud voor jou stelen, zodat je meer financiële middelen hebt om steden te bouwen of uit te breiden.

3. Minecraft
We sluiten het overzicht af met de pc-game Mincraft. Dit spel is de laatste jaren ook ontzettend populair geworden onder jongeren. Jij kunt in dit spel allerlei dingen bouwen met behulp van kubusvormige objecten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bestaande gebouwen na te maken, maar jij kunt jouw creativiteit ook de vrije loop laten. De omgeving wordt automatisch door het spel gebouwd, maar als speler kun jij de omgeving actief aanpassen. Minecraft kun je zowel spelen in de single-modus als in de modus multiplayer. Om te beginnen met bouwen moet je eerst een server vinden. Heb je deze inmiddels gevonden? Dan kun je samen met anderen bouwen aan jullie ideale wereld. Wil je Minecraft met vrienden spelen? Dan is het natuurlijk wel zo leuk om een eigen server te hebben. Gelukkig behoort dit tot de mogelijkheden. Via Koopjeserver kun jij namelijk een eigen server aanschaffen voor Minecraft. In totaal kun je hier kiezen uit zestien verschillende servers. Door dit grote aanbod zit er vast en zeker ook een geschikte server voor jou tussen. Is de server te klein? Geen probleem, want je kunt hem altijd upgraden. Op deze manier wordt het natuurlijk wel heel erg leuk om Minecraft te spelen.

Share this post