Wat is een sportweddenschap?

Met een sportweddenschap bedoelen we het inzetten op een weddenschap die wordt aangeboden rondom een sportevenement. Daar komen diverse elementen bij kijken. Zo is het van de quotering afhankelijk hoeveel geld je met jouw inzet uiteindelijk kunt winnen. De weddenschappen worden daarbij aangeboden door een bookmaker. Dit is de partij die verantwoordelijk is voor alle betting opties, quoteringen en uitbetalingen. Online vind je tientallen online gokaanbieders waarbij je een account kunt openen. Kies daarbij niet de eerste de beste, maar daadwerkelijk een bookmaker die betrouwbaar is, en tegelijk een groot aanbod aan weddenschappen kent. 

Een sportweddenschap plaatsen 

Je wilt een sportweddenschap plaatsen, maar alvorens het zover is, dien je jezelf aan te sluiten bij een bookmaker. Hier open je jouw eigen account, en stort geld op je rekening om in te kunnen zetten. Nu ben je echt klaar om de eerste weddenschap te plaatsen. Bij een gemiddelde bookmaker kan je vervolgens kiezen tussen circa 30 professionele sporten om je geld op in te zetten, zoals voetbal, tennis, hockey en basketbal. Volg je zelf al diverse sporten? Dat is dan mooi meegenomen, want het vergroot je kansen om een juiste voorspelling te doen over een sportevenement. Met een sportevenement bedoelen we overigens een wedstrijd. 

Alle soorten weddenschappen 

Wedden op sport kan op tal van manieren. Als voorbeeld nemen we een voetbalwedstrijd. Veel mensen kiezen daarbij voor de 1×2 weddenschap (1=thuis, 2=uit en x=gelijkspel). Het is de meest eenvoudige weddenschap die je kunt vinden. Wist je echter dat er nog tientallen andere sportweddenschappen zijn te vinden bij een bookmaker? Denk aan ‘Goal Scores’, ‘Corners’ en Bet builders. Er zijn talloze opties om je geld in te zetten op een reguliere voetbalwedstrijd, en zo is dat ook bij alle andere sporten die worden aangeboden door de bookmaker

 

Share this post