Windows 10 aanschaffen? Hier lees je er alles over

Wanneer je gebruik maakt van een pc of laptop dan krijg je altijd te maken met het feit dat je over een goed besturingssysteem wilt beschikken. Een van de oudste en meest bekende (en betrouwbare) systemen is toch wel Windows. Microsoft, de ontwikkelaar van het besturingssysteem Windows, is al van oudsher een belangrijke leverancier en een betrouwbare naam op het gebied van software. In deze blog lees je waarom het handig is om Windows 10 aan te schaffen en wat dit betekent voor jouw computersysteem.

Het belang van een goed besturingssysteem

Wanneer je een laptop of pc hebt dan weet je dat het belangrijk is dat het besturingssysteem goed werkt. Zo is het heel erg belangrijk dat er voldoende functionaliteiten zijn en dat jouw pc ook goed beveiligd is tegen inbraak van buitenaf. Natuurlijk kun je dit vaak ook tackelen door een goede virusbeveiliging aan te schaffen maar een goed besturingssysteem is ook erg belangrijk.

Wanneer je Windows 10 aanschaft koop je een solide besturingssysteem met een betrouwbare firewall, deze firewall beschermt jouw pc of laptop tegen de meeste dreigingen van buitenaf. Natuurlijk moet je wel altijd oppassen wat je download maar ook daar heeft Windows 10 een ingebouwde beveiliging voor.

Windows 10, kwalitatief en betrouwbaar

Het mooie van Windows 10 is de kwaliteit en de betrouwbaarheid. Ten opzichte van de voorgangers van Windows heeft Microsoft geïnvesteerd in een handige interface, waar je via zogeheten tiles (tegeltjes) favorieten kunt maken onder je start. Hierdoor hoef je niet lang te zoeken in allerlei download mappen want de apps zul je overzichtelijk en snel kunnen vinden.

Windows 10 biedt ook een hele veilige werkomgeving. Je krijgt automatische updates vanuit Microsoft die ervoor zorgen dat jouw Windows 10 besturingssysteem goed beveiligd is en zo goed mogelijk draait op jouw pc of laptop. Wanneer je de automatische updates als vervelend ervaart, kun je dit ook omzetten naar handmatige updates. Echter is dit niet aan te bevelen.

Windows 10 heeft zich bewezen als een solide besturingssysteem waarvan je zeker kunt zijn dat het doet wat het doen moet. En het gebruikersgemak van Windows 10 is zeker een pluspunt als je het vergelijkt met de oudere Windows-versies.

Upgrade naar Windows 11

Windows 11 is ook al enige tijd op de markt, maar om eerlijk te zijn biedt Windows 11 maar weinig veranderingen ten opzichte van de Windows 10 versie. Het verschil zit hem meer in de lay-out, maar niet in de functionaliteit van het besturingssysteem. Maar upgraden vanuit Windows 10 naar eventueel Windows 11 is ook zo gedaan.

Makkelijk aanschaffen en downloaden

Wanneer je van plan bent om Windows 10 aan te schaffen dan kun je dit heel simpel en eenvoudig online doen. Je krijgt een download link met een serial key en je hoeft absoluut geen IT-held te zijn om Windows te downloaden en te installeren. Want eigenlijk wijst het hele installatiescherm zichzelf wel. Ook daarin heeft Microsoft dus meegedacht en het installeren van Windows 10 eenvoudig gemaakt.

Share this post